Harran Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Şanlıurfa’nın yöresel ürünleri olan isot, salça ve kurutmalıkları çektikleri kısa film ile tanıttı. Otogarda çekim yapan öğrenciler sayesinde film bitmeden terminalde bulunan yolcular yöresel ürünlerden haberdar oldu. Şanlıurfa’nın yöresel ürünleri olan; damak çatlatan Urfa isotu, kendine has lezzeti olan biber reçeli ve tadı damakta kalan kurutmalıklar bu sefer öğrenciler tarafından tanıtıldı.Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri bitirme projesinde Şehr-i İsot kısa filmini çekmeye karar verdi.Öğretim Görevlisi Pelin Şerbetçi, danışmanlığında film çekmeye başlayan öğrenciler filmin odağına Urfa isotunu aldı.Başrolde eğitimci, yazar Muharrem Çelik oynarken, filmin yönetmenliğini ise Fatma Özkan üstlendi.Şehirlerarası otobüs terminalinde karşılaşan Şanlıurfalı ve yabancı vatandaş arasında geçen diyalog ve çantadan çıkan yöresel ürünler konu edinir.Acı isot ve biber salçasının tadına bakan yabancı karakter şaşkınlığını gizleyemez.
Çelik: Şanlıurfa için ciddi bir katkıdır Ekipte yer alan eğitimci, yazar Muharrem Çelik, böyle bir filmde oynamanın mutluluk verici olduğunu belirterek;“Harran Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nün kıymetli öğrencileri, bir mezuniyet filmi hazırladılar. Bu filmde de Urfa’nın lezzeti olan isotu fırsat bularak tanıtımına bir katkıda bulundular. Ben bir Urfalı olarak bu gençlerimize, öğretmenimize ekibe çok teşekkür ediyorum. Urfa için ciddi bir katkıdır. Ciddi bir emektir. Tüm gençlerimizin bu şekilde yüreklendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarılı bir film olmasını diliyorum. Meraktan bekliyorum.” Dedi.
Özkan: Özellikle yerel ürünlere vurgu yapmak istedik Filmin yönetmenliğini üstlenen Öğrenci Fatma Özkan, yerel ürünlere özellikle yer verdiklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü;“Bitirme projesi kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz bu reklam çekimini sayın değerli hocamızla birlikte, bugün otogarda çekmiş olduk. Filmde Şanlıurfa’nın ürünleri olan biber, salça, ve kurutmalıkları kullandık. Özellikle de yerelden vurgulama yapmak istedik.”
Alpak: Yerel ürünlerimiz göz önünde oldu Ekipte yer alan Busegül Alpak ise çekim esnasında yerel ürünlerin göz önünde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı.“Biz bitirme projesi olarak yerel lezzetleri tanıtan bir kısa film çalışması yaptık. Yerel ürünümüz de isottu. Sınıf arkadaşlarımızla otogarda bu kısa filmin çekimini gerçekleştirdik. Burada da çok göz önünde oldu. Dikkat çekti. Biz yaptığımız projeden memnun kaldık, inşallah güzel bir şey ortaya çıkar.”
Yavuz: İsot denilince Şanlıurfa’da akan sular durur Ekipte yer alan diğer bir öğrenci Emine Yavuz ise, isot denince Urfa’da akan suların durduğunu kaydederek;“Televizyon sinema bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bitirme projesi kapsamında biz Urfa’yı tanıtan isotu konu edindik. İsot denince Urfa’da bildiğiniz üzere akan sular duruyor. Biz de onu çekmek istedik. O kadar çok dikkat çekti ki, burada tadım testine gelenler oldu. Hani çok güzel bir şey çıkardığımıza inanıyorum.” Sözlerini kaydetti.Yöresel ürünler otogarda ilgi odağı oldu!Öte yandan Çekim, terminalde bulunan yolcuların dikkatini çekerken yöresel ürünler sosyal medyada yayınlanmadan yolcuların ilgisini çekti. Ayrıca öğrenciler Harran Üniversitesinin sunduğu ekipman desteği için de yetkililere teşekkür etti.