Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğü, önleyici eğitimlerde farklı yöntemler kullanarak eğitimlere hız kazandırdı. Bu hafta, üç farklı kırsal bölgede eğitim veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Bağımlılık Mücadele Koordinatörü ve eğitimci Muharrem ÇELİK, eğitimlere Bozova Halk Eğitim Merkezi’nin yürüttüğü köyde yaşlı bakımı ve dezavantajlı öğrencilerin saç bakımlarını da dahil etti.
Ayrıca, ÇELİK halk ozanı Ümit Yaşar DORUK’un sazıyla ve sözüyle öğrencileri motive ederek dikkatlerini eğitime çekmek için eğitimlerini renklendirdi. Psikodrama yöntemi ile sürdürülen eğitimleri açık cezaevindeki mahkumlara da uygulayan ÇELİK, bu eğitimleri İl Müftüsü Ramazan TOLAN ile daha da hızlı bir şekilde yaygınlaştırmaya başladı. ÇELİK, tüm eğitimlerinde Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutuluyorum” projesinden de bahsederek bağımlı olan gençlerin bu projeye katılmalarını tavsiye etti.
Bozova Kepirce İlkokulu’nda yapılan eğitime İl Müftüsü Ramazan TOLAN da katıldı. Müftü TOLAN, öğrencilere güzel ahlak, temizlik ve dürüstlük konularında bilgiler vererek faydalı, başarılı, insan haklarına saygılı, doğayı koruyan ve hayal gücü yüksek bireyler olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Kepirce İlkokulu’nda Bozova Halk Eğitim Merkezi tarafından usta öğreticiler Sevim ÇOLAK kız öğrencilerin saç bakımı yaparak, Ahmet KENDİRCİ ise erkek öğrencilerin saçlarını tıraş etti. Ayrıca, köydeki yaşlı fertlerden 80 yaşındaki Mustafa ŞIPLAK ve diğerlerinin evlerine giderek saç ve tırnak kesimlerini gerçekleştirdiler.
Bu proje hakkında bilgi veren Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait BOYBAY, projenin 4 ay önce Bozova Kaymakamı Halil İbrahim YEŞİLYURT’un desteğiyle hayata geçtiğini söyledi. Kepirce İlkokulu Müdürü Erdal ŞAHİN, bu projenin okullarında uygulanmasından dolayı Şanlıurfa Valisi Hasan ŞILDAK’a, İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İlçe Kaymakamı Halil İbrahim YEŞİLYURT’a, İl Müftüsü Ramazan TOLAN’a, Bozova Halk Eğitim Müdürü Sait BOYBAY’a ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Bağımlılık Mücadele Koordinatörü Muharrem ÇELİK’e teşekkür etti.
Aşağı Yırmak Köyü’ndeki eğitimde halk ozanı Ümit Yaşar DORUK, sazıyla ve sözüyle öğrencileri mest etti. Bağımlılıkla mücadele eğitimini veren Muharrem ÇELİK, eğitimde öğrencilerin moral ve motivasyonunun yüksek olduğunu belirtti. 40 Mağara İlkokulu ve Ortaokulu’nda ise Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet uzmanı Hacı Yusuf ELDEM ile birlikte drama yöntemiyle eğitim gerçekleştirdi. Cezaevindeki eğitimde de Muharrem ÇELİK, mahkumlara drama yöntemiyle “Bağımlılığa Hayır, Sanata, Spora, Hayata Evet” diyerek eğitim verdi. Mahkumlar bu eğitimden keyif aldıklarını ifade etti.
Eğitimlerle ilgili açıklama yapan AR-GE üyesi Muharrem ÇELİK, yıl başından beri İl Müftülüğü ile birlikte yürüttükleri önleyici eğitimlerin 13 ilçenin tamamında ve kırsal kesimlerde verimli bir şekilde sürdüğünü belirtti. ÇELİK, bu eğitimleri kimi zaman imamlara, kimi zaman mahkumlara, kimi zaman da öğretmenlere verdiklerini ifade ederek, eğitimlerin her zaman devam edeceğini ve gençlerin bağımlı olmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasının önemini vurguladı. ÇELİK, bu eğitimlerin çok etkili ve önemli olduğunu belirterek, kendilerine fırsat veren Vali Hasan ŞILDAK’a, İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU’na, İl Müftüsü’ne ve diğer eğiticilere teşekkür etti.