enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpşanlıurfaurfahaberlersondakikaobjektifpressurfa haberleri
DOLAR
34,0334
EURO
37,5842
ALTIN
2.758,76
BIST
9.624,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
35°C
Şanlıurfa
35°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
35°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
36°C
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Açık
35°C

DSÖ: Gençler 2022’ye kadar aşısız kalabilir

Corona virüs aşısı geliştirildiğinde nasıl dağıtılacağı bir başka problem.

DSÖ: Gençler 2022’ye kadar aşısız kalabilir
REKLAM ALANI
18.10.2020 11:31
A+
A-

Corona virüs aşısı geliştirildiğinde nasıl dağıtılacağı bir başka problem.

Aşı üretim kapasitesinin sınırlı olması ve çok fazla insanın aşıya ihtiyaç duyması nedeniyle aşı dağıtımının nasıl yapılacağı ortaya çıkan temel sorulardan biri.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey araştırmacılarından Soumya Swaminathan önemli bilgiler aktardı.

Yüksek risk grubundakilerin aşı dağıtımında öncelikli olması herkesin üzerinde anlaştığı noktalardan biri. Soumya Swaminathan’ın açıklamalarına göre genç ve sağlıklı bireyler aşılamada en son atılacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Dünya üzerindeki milyarlarca insan göz önünde bulundurulduğunda gençlerin aşı sırası en 2022’de gelecek.

Soumya Swaminathan’a göre risk grubundakiler de kendi aralarında derecelendirilecek. Örneğin sağlık çalışanlarının da sınıflandırılması gerekeceğini düşünüyor. Swaminathan’a göre aşıların ortaya çıkmasıyla beraber DSÖ ve ülkeler temel kuralları belirleyecek.

Uzmanlar 2021 yılında en az bir corona virüs aşısının geliştirileceğini düşünüyor. Halihazırda salgın 40 milyon vakaya doğru hızla ilerliyor. Can kaybı da 1 milyon 90 binin üzerine çıktı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: