enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpşanlıurfaurfahaberlersondakikaobjektifpressurfa haberleri
DOLAR
34,1102
EURO
38,1176
ALTIN
2.872,83
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Dünya Alzheimer Günü’nde Farkındalık Çağrısı

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Dünya Alzheimer Günü’nde Farkındalık Çağrısı
REKLAM ALANI
20.09.2024 16:49
A+
A-

Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Tülin Gesoğlu Demir, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Demir, Alzheimer hastalığının, zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan, günlük yaşam aktivitelerini etkileyen ilerleyici bir beyin hastalığı olduğunu belirtti.

Açıklamasında, Alzheimer’ın ileri yaşlarda demans tablosuna en fazla neden olan nörodejeneratif bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Demir, yaşam süresinin uzamasıyla birlikte bu hastalığın görülme sıklığının giderek arttığını ifade etti. Demir, Alzheimer’ın sadece psikolojik ve fiziksel yıkıma değil, aynı zamanda davranışsal ve sosyal bozulmalara da yol açtığını belirtti.

Erken Tanı Hayati Öneme Sahip

Dr. Öğr. Üyesi Tülin Gesoğlu Demir, Alzheimer hastalığının tipik belirtileri arasında bellek kaybı, dil problemleri, muhakeme zayıflığı, kişilik değişiklikleri ve günlük görevleri yerine getirmede zorluk olduğunu söyledi. Bu belirtilerin fark edilmesinin ve erken evrede hekime başvurulmasının, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmada büyük önem taşıdığını dile getirdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Dr. Demir, “Alzheimer hastalığında kesin bir tedavi bulunmamakla birlikte, mevcut tedavi yöntemleriyle hastalığın semptomları azaltılabilir ve ilerlemesi yavaşlatılabilir. Tedavinin amacı, hastanın yaşam kalitesini artırmak olup, bu sürecin multidisipliner bir yaklaşımla yönetilmesi gerekmektedir” dedi.

Harran Üniversitesi’nden Destekleyici Sağlık Hizmetleri

Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde Alzheimer ve demans hastalarına yönelik tetkik ve tedavi hizmetleri sunulmakta olduğunu belirten Dr. Demir, hasta yakınlarına da destekleyici sağlık hizmetleri sağlandığını ifade etti. Harran Üniversitesi Hastanesi olarak, Alzheimer hastalığının farkındalığını artırmak ve hastalara destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında, hastane girişinde kurulan bilgilendirme standında vatandaşlara hastalıkla ilgili önemli bilgiler verildi. Alzheimer’ın etkileri ve erken tanının önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, yoğun ilgi gördü.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.