enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpşanlıurfaurfahaberlersondakikaobjektifpressurfa haberleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
31°C
Şanlıurfa
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
34°C
Perşembe Açık
30°C

Hastaneye yatmadan damardan demir tedavisi

Hastaneye yatmadan damardan demir tedavisi
REKLAM ALANI
20.03.2024 14:24
A+
A-

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kansızlığı olan ve damardan demir tedavisi alması gereken hastalar için “İnfüzyon Odası kuruldu. Düzenlenen oda, modern tasarımıyla görenlerin beğenisini kazandı. Demir tedavisi için düzenlenen oda hem zamandan hem de mekândan büyük tasarruf sağlayacaktır.

Bu merkez yatması gerekmeyen ama günübirlik tedavi olması gereken hastalarımızın tedavisi için Hastaneye ek bir avantaj sağlayacak. Hastaların rahat bir şekilde kanlarını almalarını sağlayabilecek bir ortamdır.

Hasta Kan Yönetimi (HKY) projesi, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın iş birliğiyle şu temellere dayanır:
1)Kan takılmasının riskleri;
Ameliyat sırasında cerrahi hastaların %11-48’i anemiden (kansızlık) muzdariptir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tanımına göre normal kan değerleri, kadınlarda 12 g/dl hemoglobin (Hb) değerine ve erkeklerde 13 g/dl Hb değerine karşılık gelir. Bu değerlerden düşük değerler kansızlık anlamına gelmektedir.

Ameliyat öncesi kansızlık, tedavi edilmediği takdirde, bu hastaların sonuçları üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir. Aslında anemi, artan hastalık ve ölümün yanı sıra uzayan hastanede kalış süresi için bağımsız bir risk faktörüdür.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yeterli endikasyonla, örneğin çoklu travmadan sonra masif kan kaybıyla bağlantılı olarak, hayat kurtarmak için kan transfüzyonu önlemdir. Fakat kan nakli organ nakli gibidir. Birtakım riskleri ve sonuçları bulunmaktadır. Bu yüzden ilk seçenek olmamalıdır.

2)Hasta Kan Yönetimi (HKY),
Hasta Kan Yönetimi, yukarıdaki zorlukların üstesinden gelebilen ve böylece hasta güvenliğinde bir artışı teşvik eden, disiplinler arası ve hasta merkezli bir genel tıbbi konsepttir. Konseptin önemli bir parçası, her hastanın tam olarak kendi ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tedavi almasını sağlamak ve artık eskimiş olan ‘herkese uyan tek beden’ tedavi yaklaşımını kullanmamaktır.

3)Gereken hastaya kan takılması,
Kan transfüzyonunun sadece gereken ve acil hastalara saklanması prensibidir.
Bu tedavi bakış açısıyla hastanemizde Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği Hasta Kan Yönetimi protokolüne uyularak, sadece uygun hastalarda kan takarak, diğer hastalarda ise ağızdan veya damar yoluyla demir tedavisi vererek kansızlığı tedavi etmekteyiz.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: